לוגו רות זיו
077-8040068

חייגו לקביעת פגישה

ADHD – הפרעת קשב בעסק, מה עושים? הקדמה

מבוא למידע, כלים ופתרונות על ניהול עסק עם ADHD

* התוכן נכתב בלשון נקבה אך מיועד לשני המינים.

 

מה אעשה? יש לי ADHD!

כשאתן מפטירות ואומרות: "מה אני אעשה? יש לי ADHD," כמין התנצלות והבעת אשמה וחולשה, בא לי לעצור הכול ולומר: "אין על מה להתנצל."

אני רוצה שלאחר קריאת מאמר זה אתן תאמרו: "יש לי הפרעת קשב, ויש לה משמעות על העסק שלי."

במאמר נמצא גם אסטרטגיות שיאפשרו לכן להגשים את עצמכן, אבל קודם כל, ניתן מקום ומידע לאתגר הקיים – ADHD – ולהשלכות הקיימות בעסק כתוצאה מכך.

אני מקדישה את המאמר הזה (המחולק לתשעה חלקים עוקבים) ללקוחות שלי עם הפרעת קשב שנלחמים ימים ולילות כדי להצליח בעסק שלהם יחד.

המאמר הזה נועד לשלוח להם חיזוק ולהגיד להם בפומבי ולא רק בחדר, אתם לא אשמים.

אתם מתמודדים עם הפרעת קשב וריכוז ולוקחים עליה אחריות! אבל זה קשה, דורש התאמות, ומחייב הסתכלות על מציאות שלא תמיד ורודה בעיניים.

 

אני מקדישה את המאמר הזה גם לאלו שאינן מתמודדות עם ADHD, אך בעקבות ימים אלו או מסיבות אחרות נפגעים תפקודי הקשב שלהן, תוכלו להעזר באסטרטגיות המופיעות החל מחלק שלישי.

 

מבוא: הפרעות קשב

 

ADHD היא מציאות נוירולוגית אמיתית שמשפיעה לא רק על הפוקוס; היא משפיעה על מגוון המשאבים הנדרשים כדי להשיג מטרות רצויות, משאבים שהפגיעה בהם משפיעה באופן משמעותי על קלות/קושי ניהול העסק וביכולת שלכן להשיג את היעדים שלכן.

זה לא בגלל שאתן 'עצלניות', 'חסרות אחריות', 'לא רציניות', 'לא לוקחות ברצינות את העסק'.

ממש לא.

זה פשוט בגלל שאתן מתמודדות עם ADHD.

האם זה אומר שלא תוכלו להצליח, האם זה אומר שעליכן לצמצם את החלומות שלכן?

לא! זה רק אומר שעליכן להבין את נקודת המוצא של המשאבים הקיימים שלכן ואת הגבולות שלהם, ומשם נידרש לאתר פתרונות שיאפשרו לכן להגשים את כל המטרות שלכן.

שוב, גם במאמר זה אדגיש – אני לא נוירולוגית, פסיכולוגית, פסיכיאטרית, או מאבחנת קלינית.

אני משתמשת במידע מקצועי על המשמעות הנוירולוגית והמעשית של הפרעת קשב וריכוז, ואני משקפת כאן כיצד ADHD משפיע על העסק בפועל, וכן אני מציעה פתרונות מוכרים המותאמים להפרעות קשב בהקשר העסקי.

אני עושה זאת כי אני יועצת עסקית והעניין שלי הוא שכל אחד ואחת שרוצה בכך, יצליח להשיג את מימושו, גם עם נקודת פתיחה מאתגרת ביותר כמו במקרה של ADHD.

אני מניחה שיש שיקראו את המאמר ויחושו שלא בנוח עם עצמן, ואולי אף יכעסו עליי – למה אני "עושה פיל, כולה הפרעת קשב וריכוז," "היום בין 5-10% מהאוכלוסייה מאובחנים," "זה בסה"כ בעיות בפוקוס," "אם אני רק ארצה, היא לא תשפיע עליי," וכו'.

בנוסף, יש שיתהו: "אני כבר לא בבית הספר ואין לי הקלות על האבחון הזה, אז מה זה בכלל משנה שאני מאובחנת קשב וריכוז?"

דווקא לאור שאלה זאת אני עוד יותר מרגישה שליחות ומחובתי לומר: "זה משנה וזה משמעותי, ומגיע לך שיהיה לך קל יותר ואפשרי יותר להשיג את היעדים שלך."

ניהול עסק יחד עם הפרעת קשב וריכוז מביא אתגרים שלא קיימים בעסקים אחרים, ונדרשות התאמות שלא נדרשות אצל עוסקים עם מוח ללא קשיים בתפקודי קשב.

 

אז מה הולך להיות כאן?

א. הסבר מעמיק (במידת הרלוונטיות העסקית) על מהי הפרעת קשב וריכוז, איך היא מתבטאת במוח, ואלו יכולות מתבטאות באופן שונה בהפרעת קשב וריכוז.

ב. נפרט על 6 הפונקציות הניהוליות שאינן מתפקדות כרגיל ואיך זה משפיע.

ג. נעמיק בדוגמאות מהשדה העסקי. בדוגמאות אלה, אם אצליח במאמרי, תוכלו למצוא את עצמכן כשקשה לבד זה תמיד קשה יותר. אשתדל להקיף נושאים מגוונים – האתגר גדול, כי המשמעות של הפרעת קשב וריכוז בניהול העסק נמצאת בכל המרחב העסקי.

ד. נדבר על אסטרטגיות פעולה שכדאי לאמץ אותן על מנת להפחית את השפעת ההפרעה ולהגביר את היכולת שלכן לנהל עסק ביעילות עם פחות עומס ועם יותר יכולת למימוש עצמי נרחב.

 

שיהיה לנו בהצלחה!

לקביעת יעוץ עסקי אצל רות זיו

תמונת פתיחה למאמר העוסק בהשפעת הפרעות קשב על ניהול עסק
לקביעת פגישה ב-WhatsApp