לוגו רות זיו
077-8040068

רוצים לצמוח? חייגו עכשיו!

היכולת לזהות הזדמנויות עסקיות ולהפוך אותן לרווחים

הזדמנויות עסקיות

תוכן עניינים

אהבתם את התוכן?
מוזמנים להיות שותפים על ידי buymecoffee
תרומתכם תעודד יצירת תכנים איכותים נוספים.

אני זוכרת את העיניים הבורקות שלו כשהוא סיפר לי על הזדמנות שיכולה להיות ממש טובה, ואת הדחף הבלתי נמנע שלי ללכת שבי אחרי ההזדמנות למרות שאני יודעת ששיתוף הפעולה ביננו לא מוסיף לי שקט נפשי.

הנטייה שלי ללכת אחרי הזדמנויות כי אני לא רוצה לחוש החמצה היא בדיוק הדבר ממנו אני ממליצה להימנע. מזל שהיו לידי אנשים טובים שאוהבים אותי שהזכירו לי ששיתוף פעולה ליצירת ההזדמנות הזו תעורר בי יותר סטרס מסיפוק והצלחה כלכלית.

אז איך מזהים אם הזדמנות היא כזו שתוביל לרווח גדול או רק לכאב לב? אני לומדת לשים לב לסימנים. אם ההזדמנות גורמת לי להרגיש לחוצה, אם היא דורשת ממני לוותר על משהו חשוב לי, אם היא באה ממקום של פחד מהחמצה ולא מתוך תחושת התרחבות – אני עוצרת.
אני שואלת את עצמי האם זה באמת מתאים לי, האם זה ישרת את העסק שלי לטווח הרחוק, ואם אני יכולה לראות איך זה ישתלב בלי להעמיס עליי רגשית. כי בסוף, הזדמנויות עסקיות טובות הן לא אלה שגורמות ללב לדפוק מהתרגשות רגעית, אלא אלה שנותנות לך שקט וביטחון לדעת שאת פועלת נכון.

אני כותבת את המאמר במיוחד בשבילך אם את עסק מתמודד טראומה, אתגרי קשב וריכוז או עסק רגיש כי התגובות של עסקים כמוך יכולות להיות לא ממוקדות בתועלת וברווח האפשרי אלא בנסיבות שונות הקשורות לאופי ולדרך קבלת ההחלטה. עסקים עם רקע של טראומה לדוג' עשויים להתקשות לסמוך על עצמם או להימנע מהזדמנויות מתוך פחד מכישלון. עצמאיים עם הפרעת קשב וריכוז לדוג' עשויים לקפוץ על הזדמנויות מתוך התלהבות רגעית, ואז להרגיש מוצפים ולא לסיים אותן. עסקים רגישים במיוחד לדוג' עלולים להתלבט שוב ושוב, לחשוב יותר מדי ולהתקשות בקבלת החלטה.

חשוב לזכור, שהבחירה מתוך הקשבה פנימית, ולא מתוך לחץ חיצוני, היא קריטית. לשים לב איך ההזדמנות מרגישה בגוף שלך, לפרק אותה לצעדים קטנים, ולבדוק אם היא מביאה לך שקט – זה מה שיעזור לך להפוך את ההזדמנויות הנכונות להצלחה ולא לחרטה.

לקביעת יעוץ עסקי אצל רות זיו

אז בואו ונרחיב, השאלה הראשונה: האם ההזדמנות הזו מתאימה לי?

הדבר הראשון שחשוב להבין על הזדמנויות הוא שהן לא שוות כלום אם הן לא מתאימות לך ולעסק שלך. לפעמים אנחנו נמשכים להזדמנויות לא בגלל שהן נכונות עבורנו, אלא בגלל שהן נראות נוצצות, כי מישהו שכנע אותנו, או כי אנחנו מפחדים להחמיץ משהו גדול. אז איך אפשר לדעת?

  • האם ההזדמנות הזו מתחברת לערכים שלי? אם היא דורשת ממני לזוז למקום שאני לא שלם איתו – היא כנראה לא בשבילי.
  • האם זה משהו שאני באמת רוצה, או שאני נסחף? יש דברים שמרגישים כמו "מגיע לי את זה" ויש דברים שמרגישים כמו "אני חייב לתפוס את זה לפני שיברח". ההבדל ביניהם הוא תחושת שליטה.
  • האם אני רואה איך זה בונה את העסק שלי קדימה? או שזה תיקון רגעי, פלסטר, בריחה ממשהו שמפחיד אותי?

 


לחצו כאן ותקבלו ייעוץ עסקי מקצועי


 

השאלה השניה : בין פחד לצמיחה – לזהות את האנשים בתוך ההזדמנות.

עסקים זה לא רק מספרים ואסטרטגיות – זה גם אנשים. ופה אנחנו צריכים להיות מאוד כנים עם עצמנו. מי האנשים שיש לך משיכה ללכת אחריהם, אבל לא באמת מיטיבים איתך?

זה יכול להיות קולגה שגורם לך להרגיש קטנה לידו, מנטור עם נוכחות עוצמתית שפתאום גורם לך להרגיש שאת לא יודעת מספיק, או אפילו חבר טוב שמתלהב ממך כל כך שהוא דוחף אותך למקום שאת בכלל לא בטוחה שאת רוצה להיות בו. הזדמנויות עסקיות יכולות להגיע מכל אחד מהם, אבל אם הן מגיעות ממקום שבו את מרגישה לא בטוחה, קטנה או לחוצה – זה תמרור אזהרה.

  • האם אני בוחרת את זה מתוך ביטחון, או מתוך פחד שאפספס משהו?
  • האם ההזדמנות הזו מרחיבה אותי או מצמצמת אותי?
  • האם אני שומעת יותר מדי קולות חיצוניים ופחות מדי את הקול שלי?

 

הצעד השלישי: איך להפוך הזדמנויות להכנסה בלי ללכת לאיבוד

ברגע שמזהים שהזדמנות היא טובה ומתאימה, מגיע השלב של להפוך אותה למשהו אמיתי, לרווחים, לעסק שמחזיק לאורך זמן. והסוד הוא לפרק את זה לחלקים קטנים וברורים.

אם יש משהו אחד שראיתי שוב ושוב אצל עסקים שמתמודדים עם טראומה – זה שהשפע לא מפחיד אותם. מה שמפחיד אותם זה איך להכניס את זה למסגרת ברורה שהם יוכלו להתמודד איתה. ולכן, כל רעיון חדש צריך לעבור דרך השלבים האלה:

  1. מה בדיוק מציעים לך? לא מה את רוצה שזה יהיה, אלא מה זה בפועל.
  2. איך זה משתלב עם מה שאת כבר עושה? האם זה מתלבש על קיים או מצריך הקמה של משהו חדש לחלוטין?
  3. איך זה יהיה רווחי? תמחור, מודל עבודה, האם זה חד-פעמי או המשכי.
  4. מה הצעד הכי קטן שאני יכולה לעשות כדי לבדוק אם זה עובד? לא לקפוץ ישר למים, אלא לבדוק קודם.

ואחרון, אם הלכת על הזדמנות – תלכי עליה עד הסוף

ברגע שבחרת בהזדמנות, אל תתני לפחדים ולספקות לבלבל אותך. החלטת שזה נכון לך? אז תתמסרי לזה. אל תעצרי באמצע הדרך כי פתאום מתגנב החשש 'אולי טעיתי?'.

ההזדמנויות עסקיות הגדולות באמת מתממשות כשנותנים להן את הזמן וההשקעה הראויה.

  • אל תאפשרי לספקות להוביל אותך לוויתור מהיר – במקום זאת, תהיי קשובה למה שצריך כדי להוציא את זה לפועל.
  • תתני לזה את כל המשאבים הנדרשים – לא חצי כוח, לא 'ננסה ונראה'. לכי עם זה כמו עם כל החלטה חשובה בחיים.

 

הזדמנויות הן כלי – לא מטרה

בסוף, חשוב לזכור שהזדמנות עסקית היא לא הצלחה בפני עצמה. היא פשוט דלת שנפתחת, והבחירה אם להיכנס דרכה ואיך לעשות את זה היא שלך. אם משהו לא מתאים לך – את לא מחמיצה שום דבר. להפך, את שומרת על עצמך פנויה להזדמנות שבאמת תבנה אותך.

העסק שלך הוא שלך, הצמיחה שלך היא שלך. וזה אומר שזיהוי הזדמנויות צריך להיות תהליך רגיש, מודע ומדויק. לא להיבהל ולא לרוץ מהר מדי, אלא לבדוק, להבין, ולנוע קדימה מתוך מקום שלם.

 

שאלות ותשובות נפוצות

איך לזהות הזדמנויות עסקיות שמתאימות לעסק שלי?

כדי לזהות הזדמנות עסקית שמתאימה לך, שאלי את עצמך: האם היא מתחברת לערכים שלך? האם היא יוצרת לך שקט נפשי ולא מתח או חרדה? והאם היא מסייעת לך לבנות את העסק שלך לטווח הארוך ולא רק פתרון זמני? כדאי לבדוק הזדמנויות לא רק דרך שיקולים כלכליים, אלא גם דרך תחושת ההתאמה האישית והרגשית.

איך להפוך הזדמנות עסקית להכנסה רווחית?

הדרך להפוך הזדמנות להכנסה רווחית היא לפרק אותה לשלבים ברורים. ראשית, להבין מה בדיוק מציעים לך. שנית, לבדוק איך היא משתלבת עם מה שכבר קיים בעסק שלך. שלישית, לקבוע מודל תמחור שמתאים למבנה העסקי שלך. ורביעית, לבדוק עם צעד קטן האם היא באמת עובדת לפני שמשקיעים בה את כל המשאבים.

איך לדעת אם כדאי להמשיך עם הזדמנות או לוותר עליה?

אם החלטת ללכת על הזדמנות, חשוב לא לעצור באמצע הדרך בגלל ספקות רגעיים. עם זאת, אם ההזדמנות גורמת ללחץ מוגזם, לא מתיישבת עם הדרך שלך, או דורשת ויתורים משמעותיים שלא מרגישים נכונים – אולי עדיף לעצור ולבחון אותה מחדש. ההזדמנויות שמביאות הצלחה הן אלה שמייצרות לך ביטחון ושקט פנימי תוך כדי הדרך.

לקביעת יעוץ עסקי אצל רות זיו

לקביעת פגישה ב-WhatsApp
Scan the code